23 Νοε 2013

Μαλακά cookies με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Αν δεν έχετε μπει στην διαδικασία να χρησιμοποιήσετε το φυστικοβούτυρο στην καθημερινότητα σας και στα γλυκά σας, χάνετε. Ένα προϊόν με απίστευτες δυνατότητες, που ταιριάζει απίστευτα με πληθώρα υλικών και γεύσεων. Έχει θέση σε κρέμες, μπισκότα, cake, cheesecake, αλμυρά παρασκευάσματα, καθώς και σε πρωινά, απογευματινά... καταλάβατε τι εννοώ.
Το φυστικοβούτυρο τα σπάει, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη (και λιπαρά) και είναι απλά τέλειο. Σε αυτά τα cookies βέβαια το χρησιμοποίησα για άλλο λόγο. Σε αντίθεση με τα κανονικά βούτυρα, το φυστικοβούτυρο δίνει μία πολύ ωραία υγρασία και μαστιχωτή υφή στα cookies. Επίσης δίνει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.



Υλικά:
  • 100γρ βούτυρο
  • 70γρ φυστικοβούτυρο
  • 180γρ σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 70γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. βανίλια υγρή
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος
  • 300γρ αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 4-5 κ.σ. γάλα πλήρες
  • 75γρ σταγόνες σοκολάτας
  • 80γρ σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια

Τρόπος παρασκευής:
  • Λιώνουμε το βούτυρο με το φυστικοβούτυρο σε χαμηλή φωτιά. (Pic 1)
  • Σε μία μπασίνα βάζουμε τις ζάχαρες με τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα λιωμένα βούτυρα και ανακατεύουμε καλά. (Pic 2)
  • Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. (Pic 3)
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τον ανθό αλατιού. Σε αυτό το σημείο αλλάζουμε το σύρμα και παίρνουμε μία κουτάλα. 
  • Αρχικά ανακατεύουμε σιγά σιγά το μείγμα μας, για να μην γεμίσουμε τον τόπο αλεύρι. Στην συνέχεια θα κάνουμε μπράτσα, καθώς η ζύμη θα γίνει πιο μασίφ. Μόλις αρχίζει να σφίγγει η ζύμη, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αυτό το στάδιο μπορεί να γίνει και στο mixer καθώς μπορεί να σας δυσκολέψει. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι μία ελαφρώς υγρή αλλά εύπλαστη ζύμη. (Pic 4)
  • Τέλος, προσθέτουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να έχουμε ίση κατανομή.
  • Σχηματίζουμε μπάλες με ένα scoop παγωτού και έπειτα πιέζουμε ελαφρά. Μεριμνήστε στο να αφήσετε χώρο ανάμεσα στα cookies, γιατί θα απλώσουν. (Pic 5)
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 10-12 λεπτά.

bakingmessiah.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...