20 Νοε 2013

Χαμογελάσατε Σήμερα;


Χρειάζεται μια ώρα παρακολούθησης τηλεοπτικού δελτίου, η ακρόαση ανάγνωσης των ειδήσεων στο ραδιόφωνο ή μια ματιά σε ενημερωτικά blogs και εφημερίδες για να αναλογιστείς που οδηγείται ο κόσμος, η κοινωνία μας, μαζί και εμείς.
Τίτλοι θλιβεροί, ειδήσεις στενάχωρες που σε κάνουν να σκέφτεσαι: δεν συμβαίνει τίποτα καλό στον κόσμο ή εστιάζουμε στο κακό, στο καταστροφικό, γιατί ο φόβος πουλάει περισσότερο; 

Η αλήθεια είναι πως συμβαίνουν πολλά όμορφα γύρω μας, μα παρασυρόμενοι απ' τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας ή απ' την ψυχολογία που μας δημιουργεί η κρίση, τα ξεχνάμε. Και μόνο που ξυπνάμε κάθε πρωί και έχουμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε τον ήλιο και τις ομορφιές της ζωής, θα έπρεπε να αποτελεί μια αφορμή για να χαμογελάσουμε. 

Μα είναι τέτοια η δομή της κοινωνίας μας, που μάθαμε να μην χαιρόμαστε με όσα έχουμε, αντίθετα να στεναχωριόμαστε γι' αυτά που δεν έχουμε και θέλουμε να αποκτήσουμε. Και κάπως έτσι κατατροπώνεται το χαμόγελο, απ'το άγχος και την αγωνία.

Αν νιώσετε πως δεν συμβαίνουν υπέροχα πράγματα στον κόσμο ή σε εσάς, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και σκεφτείτε, πως είστε ζωντανοί, σε έναν κόσμο γεμάτο κρυφές ευκαιρίες. Πως έχετε ανθρώπους που σας δέχονται και σας αγαπούν γι' αυτό που είστε. Και αν διανύετε μαι δύσκολη εποχή που όλα πάνε στραβά, να ξέρετε πως ένα είναι σίγουρο: σύντομα θα τελειώσει και εσείς μόνο πιο δυνατοί θα βγείτε. Στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Κάποιες φορές οι μέρες έχουν τους δικούς τους ρυθμούς και εγώ θέλω τόσο πολύ να τους αλλάξω!! Μα τα θέλω μας, δεν βρίσκουν πάντα ανταπόκριση. Γι' αυτό χαμογελάμε και συνεχίζουμε, αφήνοντάς τα να μας δείξουν και τη δική τους οπτική.

Να περνάτε όμορφα ότι και αν κάνετε, όπου και με όποιον και αν βρεθείτε!

Καλημέρα !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...