Μυστικά της κουζίνας και συμβουλές για το πως να καθαρίσουμε λεκέδες από τα ρούχα, απευθείας παρμένα από το τεφτέρι της γιαγιάς.!
Μυστικά της κουζίνας:
Για να μη μυριζει το κουνουπίδι:
την ωρα που το βραζουμε βάζουμε μία φέτα ψωμιού μέσα στην κατσαρόλα.
Συμβουλές για τους λεκέδες:
Το κραγιόν φεύγει με οινόπνευμα
Το μελάνι στα ρούχα φεύγει αν ρίξουμε ΑΜΕΣΩΣ γάλα.
Οι λιπαροί λεκέδες καταπολεμούνται με ταλκ και καλό βουρτσισμα.
Το κόκκινο κρασί φεύγει ρίχνοντας λευκό κρασί.
Το κερί το σιδερώνουμε τοποθετώντας μία εφημερίδα από πανω του.
Τα άλατα του βραστήρα φεύγουν με ξύδι και νερό. Το βράζουμε και το αφήνουμε μια μέρα.
Για να μην πιτσιλάει το τηγάνι:
Καταρχήν, τα υλικά που θα τηγανίσουμε θα πρέπει να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται, αξίζει να περιμένουμε λίγο. Λίγο αλάτι, μια κουταλιά περίπου στη μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνουμε το λάδι κάνει αρκετα καλή δουλειά.
Μυστικά της κουζίνας:
Για να μη μυριζει το κουνουπίδι:
την ωρα που το βραζουμε βάζουμε μία φέτα ψωμιού μέσα στην κατσαρόλα.
Συμβουλές για τους λεκέδες:
Το κραγιόν φεύγει με οινόπνευμα
Το μελάνι στα ρούχα φεύγει αν ρίξουμε ΑΜΕΣΩΣ γάλα.
Οι λιπαροί λεκέδες καταπολεμούνται με ταλκ και καλό βουρτσισμα.
Το κόκκινο κρασί φεύγει ρίχνοντας λευκό κρασί.
Το κερί το σιδερώνουμε τοποθετώντας μία εφημερίδα από πανω του.
Τα άλατα του βραστήρα φεύγουν με ξύδι και νερό. Το βράζουμε και το αφήνουμε μια μέρα.
Για να μην πιτσιλάει το τηγάνι:
Καταρχήν, τα υλικά που θα τηγανίσουμε θα πρέπει να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται, αξίζει να περιμένουμε λίγο. Λίγο αλάτι, μια κουταλιά περίπου στη μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνουμε το λάδι κάνει αρκετα καλή δουλειά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου