7 Νοε 2012

Katrina Vs. Sandy [infographic]

katrina-vs-sandy-banner
Αναμφίβολα οι τυφώνες Katrina και Sandy πλήγωσαν τις Η.Π.Α αφήνοντας πίσω τους ανθρώπινα θύματα αλλά και ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Επόμενο ήταν λοιπόν, αυτές οι δύο καταστροφικές “κυρίες” να συγκριθούν τόσο για τα χαρακτηριστικά τους όσο και για το τι προκάλεσαν. Σε μια περίληψη των όσων θα διαβάσετε στο παρακάτω infographic μπορούμε να σας αναφέρουμε τα εξής:
1) Η Katrina παίρνει τον τίτλο του πιο καταστροφικού τυφώνα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία 1.836 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την μανία της την ώρα που οι ζημιές ανήλθαν σε 123 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στο ίδιο συγκριτικό η Sandy προκάλεσε 109 θανάτους και, όπως υπολογίζεται, 60 δις ζημιές.
2) Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των τυφώνων είναι μοιρασμένα τα πράγματα. Αυτό γιατί αν και η Sandy ήταν μεγαλύτερη σε μέγεθος από την Katrina, με διάμετρο 1.000 μιλίων έναντι 415 μιλίων, ωστόσο η Sandy ήταν πολύ μικρότερης έντασης τυφώνας με χαμηλότερης ταχύτητας ανέμους απ’ότι η Katrina.
3) Στεκόμαστε στο τι έκανε η πολιτεία πριν από την έλευση των δύο τυφώνων. Εδώ τα πράγματα είναι σε σχετική ισορροπία, κάτι που δείχνει πως αν ψάχνουμε για νικητή σε τούτο το battle μάλλον θα τον βρούμε στο “πρόσωπο” της Katrina, που ήρθε το 2005!
Όλα το συγκριτικό infographic αμέσως τώρα!
katrina vs sandy info
goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...