19 Νοε 2012

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ στην Αττική: Μη-ΤΕΡΑΣ κλείδωσε τα παιδιά της και τα τάιζε μόνο με φελιζολ!



Ο Δημήτρης και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του περνούσαν πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, εξαιτίας των συχνών καυγάδων των γονιών τους. Η μητέρα του αποφάσισε κάποια στιγμή να εγκαταλείψει τον πατέρα τους.

Έβαλε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά σε ίδρυμα και πήρε μαζί της μόνο αυτόν.

Τότε ήταν μόλις ενός έτους.

Στο υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου επέλεξε η μητέρα του να ζήσουν, κάτι δεν πήγαινε καλά, σύμφωνα με τους γείτονες...

Από το σπίτι αναδυόταν μια δυσοσμία, καθώς η μητέρα δεν τηρούσε βασικούς κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ το κλάμα του μωρού δεν ακουγόταν καθόλου.

Παράλληλα, υπήρχαν ενδείξεις ότι η μητέρα έκανε χρήση αλκοόλ και ψυχοφαρμάκων.

Κάποια μέρα οι γείτονες παρατήρησαν ότι τα παιδιά, ο Δημήτρης και ο τότε οκτάχρονος αδερφός του, που είχε βγει για λίγο από το ίδρυμα, έμεναν κλειδωμένα στο σπίτι για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν σωτήρια για τα δύο παιδιά που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο Δημήτρης, σχεδόν ημιλυπόθυμος φορώντας μόνο μια πάνα, καθόταν με απλανές βλέμμα, ενώ γύρω του έκαναν βόλτες κατσαρίδες.

Όπως διαπιστώθηκε τα δύο παιδιά τρέφονταν με φελιζόλ (!), αφού στο σπίτι δεν υπήρχε άλλη επιλογή τροφής.

Αυτή είναι μία από τις 700 υποθέσεις παιδικής κακοποίησης που έχουν καταγραφεί μόνο φέτος στην χώρα μας. Προέρχεται από στοιχεία από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που δόθηκαν στην δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...