16 Οκτ 2013

Blood lime: Κατακόκκινο σαν… αίμα!

perierga.gr - Bood lime: Κατακόκκινο... λάιμ!
Σην οικογένεια των εσπεριδοειδών υπάρχουν αρκετά είδη με κατακόκκινη σάρκα, με γνωστότερο το πορτοκάλι σαγκουίνι. Σε αυτή την κατηγορία έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα «ξινό», το γνωστό λάιμ, το οποίο χρησιμοποιεόται πρωτίστως για το χυμό του σε διάφορες σαλάτες ή σε γκουρμέ επιδόρπια.
Κι αν το πράσινο λάιμ, αυτό που είναι ευρέως γνωστό, είναι ιδιαίτερα ξινό, το κόκκινο είναι πολύ πιο γλυκό από τα συνηθισμένα.

Γνωστό με την κοινή ονομασία «blood lime» (σ.σ. «λάιμ-αίμα) και με την επιστημονική Synsepalum dulcificum, αποτελεί ένα από τα πλέον παράδοξα είδη της κατηγορίας των εσπεριδοειδών. Χρησιμοποιείται σε χυμούς και σε γλυκά, ενώ η εμφάνισή του δεν μπορεί παρά να προκαλέσει εντύπωση. Επιπλέον πολλοί σεφ χρησιμοποιούν τα κόκκινα λάιμ σε κοκτέιλ και smothies, ενώ καλλιεργούνται ευρέως στην Αυστραλία.
perierga.gr - Bood lime: Κατακόκκινο... λάιμ!
perierga.gr - Bood lime: Κατακόκκινο... λάιμ!
perierga.gr - Bood lime: Κατακόκκινο... λάιμ!
perierga.gr - Bood lime: Κατακόκκινο... λάιμ! 
perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...