Αγοράσατε πολλά μελομακάρονα και σας περίσσεψαν; Έχουν αρχίσει και στεγνώνουν και να μπαγιατεύουν; Τι θα λέγατε να μετατρέπαμε τα μελομακάρονα σε... πεντανόστιμο cheesecake; Λάβετε θέσεις και πάμε να δούμε πώς θα το πετύχουμε:
Υλικά:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 γιαούρτι 2%
- 12-15 μελομακάρονα
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Γλυκό του κουταλιού φράουλα
- 1 γιαούρτι 2%
- 12-15 μελομακάρονα
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Γλυκό του κουταλιού φράουλα
Εκτέλεση:
- Ρίχνετε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Ρίχνετε σιγά-σιγά το χυμό ενός λεμονιού και ανακατεύετε για να σφίξει η κρέμα
- Σε ένα δεύτερο μπολ, πάρτε τα μελομακάρονα και τρίψτε τα
- Σε ψηλό ποτήρι, ρίξτε στον πάτο το τριμμένο μελομακάρονο και δημιουργήστε με αυτό μια λεπτή στρώση
- Ρίξτε πάνω από αυτό μια κ.σ κρέμα και ξανά μια στρώση μελομακάρονα
- Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ποτήρι
- Πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας, προσθέστε γλυκό του κουταλιού φράουλα ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει
- Τοποθετήστε τα ποτήρια για περίπου 6 ώρες στο ψυγείο
koytsompola.pblogs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου