1 Μαρ 2013

Social Networks

Τα Social Networks αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά κομμάτια του διαδικτύου. Είναι οι ιστότοποι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών οι οποίοι ασχολούνται με το ίντερνετ.
Τα Social Network, για κάποιους οι οποίοι ίσως δεν γνωρίζουν, αποτελούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι ευρύτερα γνωστά. Τέτοιοι ιστότοποι πιο συγκεκριμένα είναι, το γνωστό σε όλους facebook, το twitter, το linkedin ή αλλιώς επονομαζόμενο "επαγγελματικό" facebook, το google plus κ.α. Οι παραπάνω ιστοσελίδες αποτελούν τις πιο πολυσύχναστες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Το facebook συγκεντρώνει το 54% του παγκόσμιου πληθυσμού, δηλαδή περίπου 3 δις χρήστες και συνεπώς κατέχει την πρώτη θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεύτερο έρχεται το linkedin, το οποίο συγκεντρώνει το 13% των χρηστών, αφήνοντας τρίτο το twitter, το οποίο συγκεντρώνει ένα 10%. Τελευταίο, παρά το μεγάλο Brand Name το οποίο κουβαλάει στις "πλάτες" του,  έρχεται το google plus ή G+ με ποσοστό συγκέντρωσης χρηστών μόλις 8%.

Το παρακάτω infographic δείχνει σχεδιαστικά την κλίμακα στις οποία κυμαίνονται όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία αναφέραμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...