7 Μαρ 2013

Παιδεία - Θεομηνία



«Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Δεν ξέρω αν πιστεύετε στις Θεομηνίες, στην Θεία τιμωρία και γενικά σε τέτοιου είδους ιστορίες. Αλλά όπως λέει και μία φράση "Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά".

Η σύνδεση της Παιδείας με τη Θεομηνία ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, μας γυρίζει 6 χρόνια πίσω, στο 2007, όταν η τότε Υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου θέλησε να κάνει αλλαγές στην παιδεία και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 16. Τότε είχε ξεσηκωθεί όλη η δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να μην περάσουν οι τότε τροποποιήσεις, που εν τέλει δεν πέρασαν. Κάπου εδώ έρχεται το θέμα της Θείας Δίκης. Ένα χρόνο αργότερα και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2008, η Μαριέττα Γιαννάκου εισήχθει στο Ερρίκος Ντυνάν λόγω κατάγματος που υπέστει στο δεξί της πόδι... Το αποτέλεσμα; Οι γιατροί προκειμένου να μην επιδεινωθεί η υγεία της, προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του ποδιού της.  

Πέντε χρόνια αργότερα, ο νυν Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θέλησε να "ανακατέψει" όλη την τριτοβάθμια εκπαίδευση, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Τι λέτε θα υπάρξει Θεομηνία?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...