24 Μαρ 2013

Criminal Case (App) - Ένα δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι


Η νέα μόδα στις "ποινικές υποθέσεις" βρίσκεται στο νέο διαδικτυακό παιχνίδι Criminal Case.

Το Criminal Case είναι μία εφαρμογή η οποία δημιουργήθηκε πριν από τέσσερις μήνες περίπου και έχει άμεση σύνδεση με το facebook. Εννοώντας πως για να μπει κάποιος στην εφαρμογή μπορεί μόνο μέσω του λογαριασμού του στο facebook.

Το Criminal Case όπως λέει και το όνομα του έχει να κάνει με "ποινικές υποθέσεις". Φτιάχνεις δηλαδή ένα χαρακτήρα ο οποίος αποτελεί τον παίχτη/αστυνόμο σου με τον οποίο ξεκινάς τις αποστολές σου.

Έχοντας πολλές υποθέσεις και πολλά story το criminal case καταφέρνει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, για το λόγο αυτό έχει μαζέψει περίπου 5.4 εκατ. fun μέσα σε τέσσερις μήνες.

Για να μπείτε λίγο στο νόημα του παιχνιδιού...


Η παραπάνω εικόνα είναι μία πιθανή υπόθεση την οποίο πρέπει να εξιχνιάσετε. Όπως θα παρατηρήσετε μέσα στη μπανιέρα βρίσκεται το θύμα σας το οποίο το πηγαίνετε για εξέταση και στη συνέχεια προσπαθείτε να βρείτε στοιχεία τα οποία θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στο δολοφόνο. Όπως θα δείτε από κάτω, υπάρχει ένας πίνακας με τα στοιχεία τα οποία πρέπει να βρείτε. Αν δε βρίσκεται κάποιο στοιχείο, τότε πολύ απλά μπορείτε να πάτε τον κέρσορα σας πάνω σε ένα από τα αντικείμενα του πίνακα και τότε θα σας εμφανίσει το πως μοιάζει το αντικείμενο το οποίο ψάχνεται. Δεξιά είναι μία στρογγυλή εικόνα ενός αστυνομικού με τον οποίο συνεργάζεστε και ο οποίος όπως θα δείτε έχει μία φωτεινή γραμμή, πάνω στην οποία αν πατήσετε σας εμφανίζει ένα από τα αντικείμενα που ψάχνετε (η επιλογή του αντικειμένου γίνεται τυχαία).

Ο κάθε παίχτης μαζεύει πόντους ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα βρει τα στοιχεία. Όσο μαζεύεις πόντους, μαζεύεις και αστεράκια τα οποία σε βοηθάνε για να προχωρήσεις στην υπόθεση.

Βοηθοί σου είναι επίσης, μία μικροβιολόγος, ένας ιατροδικαστής και ένας hacker.  




Ο κάθε παίχτης ξεκινάει με ενέργεια 110/110 και αφού του εξαντληθεί, ανανεώνεται κατά 1 κάθε 3 λεπτά. Στην παραπάνω εικόνα απεικονίζονται ένα orange juice (20 energy , ένα chips (50 energy  και ένα hamburger (100 energy) τα οποία σε βοηθάνε να αυξήσεις την ενέργεια σου. Όταν η αποστολή πάει καλά, κάποιοι σου δίνουν κάποια δώρα τα οποία μπορεί να είναι είτε ρούχα, είτε ενέργεια, είτε κάρτες, είτε κάτι από τα παραπάνω.



Η παραπάνω εικόνα απεικονίζει τις κάρτες που αναφέραμε, από τις οποίες όταν συμπληρώνεις μία σειρά, π.χ. μία σειρά από κούπες, καρό, σπαθιά ή μπαστούνια κερδίζεις κάτι.
κούπες = chips
μπαστούνια = orange juice
καρό = level points
σπαθιά = money

Πέρα από όλα όσα αναφέραμε, να πούμε πως το criminal case αποτελεί παιχνίδι συνεργασίας με τους φίλους σας στο facebook. Καθώς και εκείνοι, όπως κι εσείς σε αυτούς μπορείτε να στέλνετε κάρτες και ενέργεια καθώς και να τους βοηθάτε να προχωρήσουν στην επόμενη υπόθεση (καθώς πρέπει να πάρεις τρία report για να προχωρήσεις). 

Είναι ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να μη σας φανεί ενδιαφέρον και πρωτότυπο διαβάζοντας αυτό το άρθρo, αλλά πιστέψτε με πως αν αρχίσετε να παίζετε, τότε.... ΔΕ ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...