10 Μαρ 2013

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου συζητούν με τον Κώστα Τζαβάρα


Το πολιτικό ψέμα, οι πολιτικές υποσχέσεις και οι πολιτικές αναρμοδιότητες ήταν τα στοιχεία που επικράτησαν σε μία συζήτηση απέναντι σε παιδιά τα οποία το μόνο που ζητούν είναι η δικαίωση των κόπων και τον επιλογών τους.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, το σχέδιο Αθηνά κάθε άλλο παρά σοφό είναι, σχεδιασμένο και στηριζόμενο από μία κυβέρνηση που κάθε άλλο παρά το μέλλον της παιδείας σκέφτεται.

Η γενικολογία πάντως είναι ένα θέμα το οποίο πάντα αφήνει κενά, οπότε ας φανούμε λίγο πιο ειδικευμένοι.

Την Παρασκευή 8/3/2013, ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προσκλήθηκε να μιλήσει από την Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση για το σχέδιο Αθηνά. Στη συνέντευξη που έδωσε αναφέρθηκε πως τα ΤΕΙ του Πύργου κλείνουν/καταργούνται για το λόγο ότι δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και κάποιον ικανοποιητικό συντελεστή απορρόφησης.

Ακούγοντας τα παραπάνω σχόλια, μία ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο της ΟΡΤ γύρω στις 21:40 φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού και του σχεδίου Αθηνά. Αμέσως κλείθηκαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες κατέφθασαν σχεδόν αμέσως. Στην συνέχεια ο κόσμος άρχισε να αυξάνεται μέχρι που στις 22:15 περίπου είχαν μαζευτεί περίπου 80-90 φοιτητές καθώς και 30-40 άτομα από το λαό της Ηλείας.   
Στις 22:45 περίπου, μία αντιπροσωπεία 10 φοιτητών, μπήκε στο στούντιο όπου και συνομίλησε με τον κ. Τζαβάρα (45 λεπτά) περί των θεμάτων που τους αφορούσαν σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο Αθηνά.

Στα παρακάτω βίντεο βρίσκονται η συνομιλία με τον κ. Τζαβάρα που δείχνει μία "ότι να'ναι" πολιτική στάση, όπως θα καταλάβετε κι εσείς, η οποία έρχεται σε αντίθεση με όσα αναφέραμε παραπάνω και περιτριγυρίζεται από την τακτική του "ζήτα - θα το κάνω", καθώς και την κατάσταση που επικρατούσε έξω από το στούντιο.




Το βίντεο όπως προβλήθηκε από το κανάλι της ΟΡΤ.





Ολόκληρη η 45λεπτη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...