25 Ιαν 2014

Γεμιστά cookies σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Θα έχετε καταλάβει ότι μου αρέσουν τα μπισκότα. Έχω άδικο? Σαν ζαχαροπλάστης και σαν καλοφαγάς, τα μπισκότα μου προσφέρουν ότι θέλω. Ατελείωτοι συνδυασμοί, γεύσεις και τύποι. Έχω ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου για τα μαλακά cookies.
 
Μεγαλώνοντας δεν υπήρχαν πολλά μαλακά μπισκότα τριγύρω και όταν τα ανακάλυψα όργωνα το internet για να βρω συνταγές. Το θέμα όμως είναι ότι τα περισσότερα από αυτά είναι φορτωμένα στην ζάχαρη και στην γλύκα. Όχι αυτά όμως, αυτά τα μπισκότα κρατούν καλά κρυμμένο ένα μυστικό. Ένα μυστικό που το λατρεύω. ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ. Yup, τα γεμιστά μπισκότα του εμπορίου μας παραμυθιάζουν κατάμουτρα. Αυτά είναι πραγματικά γεμιστά μπισκότα. Enjoy!

Υλικά και τρόπος παρασκευής:
Για περίπου 10 μεγάλα μπισκότα:
  • 110γρ βούτυρο
  • 350γρ καστανή ζάχαρη
  • 100γρ αυγά
  • 55γρ κακάο
  • 1/4 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 3/4 κ.γ. baking powder
  • 260γρ αλεύρι μαλακό
  • 80γρ δάκρυ σοκολάτας*
  • Φυστικοβούτυρο**
*Χρησιμοποιείστε την σοκολάτα της αρεσκείας σας. Δεν θα πρότεινα λευκή σοκολάτα καθώς δεν ψήνεται πολύ ωραία. Για μια πιο γλυκιά γεύση προτιμήστε σοκολάτα γάλακτος. Για μία πιο αυθεντική, σοκολατένια γεύση χρησιμοποιείστε σοκολάτα υγείας.
**Μπορείτε να αντικαταστήσετε το φυστικοβούτυρο με nutella ή ακόμα και με την αγαπημένη σας μπάρα σοκολάτας. Όπως mars ή snickers!

  • Βάζουμε σε μία μπασίνα την ζάχαρη.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, και προσθέτουμε στην ζάχαρη, ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (Pic 1).
  • Κοσκινίζουμε το κακάο και  προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε αργά, γιατί το κακάο θέλει το χρόνο του (Pic 2).
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με μία σπάτουλα (Pic 3). 
  • Τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, σιγουρεύοντας πως η σοκολάτα έχει κατανεμηθεί παντού.

  • Παίρνουμε μία μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη ζύμη και με ελαφρώς μουσκεμένα χέρια πλάθουμε σφαιρικά την ζύμη. Κάνουμε μία βαθιά λακκούβα στο κέντρο (Pic 4).
  • Γεμίζουμε την λακκούβα με 1/2 κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο (Pic 5).
  • Παίρνουμε λίγη ζύμη και πλάθουμε ένα επίπεδο κυκλικό "καπάκι". Ενώνουμε καλά την "ραφή" στο μπισκότο για να μην έχουμε διαρροές (Pic 6).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180, για περίπου 9 - 10 λεπτά. Στοχεύουμε για μαλακά μπισκότα, μην φοβηθείτε ότι είναι άψητα (Pic 7). Μεταφέρετε σε μία σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσετε.

Καλή επιτυχία!
bakingmessiah.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...