18 Σεπ 2012

Η Disney κρατά ακατοίκητο ένα χωριό στη Γαλλία

Γειτονιές ολόκληρες, δρόμοι, σοκάκια, σπίτια ως και κάστρα σε αυθεντικό γαλλικό στυλ του 19ου αιώνα, εκτείνονται μέσα σε μια περιοχή που δεν απέχει πολύ από το Παρίσι.
Το εντελώς ακατοίκητο χωριό επέστησε την προσοχή του γερμανού φωτογράφου Christoph Sillem όταν μια μέρα, χωρίς να ψάχνει κάτι συγκεκριμένο, κοιτούσε τους Google Maps, η πόλη φάντασμα ήταν κάτι που τράβηξε αμέσως την προσοχή του.
Val d’Europe είναι το όνομα αυτού του τεράστιου ακατοίκητου χωριού και βρίσκεται κοντά στην Disneyland. Ο Sillem αποφάσισε να πάει και να δει από κοντά τι συμβαίνει με αυτό το μέρος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι ένα πιστό αντίγραφο των γαλλικών χωριών του περασμένου αιώνα.
Το μεγαλύτερο μέρος του χωριού ανήκει στην Walt Disney και κατασκευάστηκε μαζί με την Eurodisney. Εμπνευσμένο από το στυλ του Baron Haussman – πολεοδόμος υπεύθυνος για την αρχιτεκτονική ανάπλαση του Παρισιού τον 19ο αιώνα – το έργο αναπτύχθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο στη Νέα Υόρκη Cooper, Robertson & Partners και αρχικός σκοπός της δημιουργίας του ήταν να προσφέρει κατάλυμα στους υπαλλήλους της παιδικής χαράς.
Η κατασκευή άρχισε το 1987 και η αρχική ιδέα ήταν ο τόπος να γίνει μια ουτοπική πόλη, όπως στην ταινία «The Truman Show». Αλλά τα ψεύτικα κάστρα, οι κατοικίες με τα φιμέ τζάμια και το περιποιημένο γκαζόν απαρτίζουν μία πόλη που δεν κατοικήθηκε ποτέ. Η απουσία οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής στους δρόμους ενέπνευσε τον φωτογράφο να φωτογραφίσει αυτό το χωριό.
Το μέρος ωστόσο δεν εγκαταλείπεται. Η Disney σχεδιάζει να κατασκευάσει εκεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον έργο που θα προσφέρει στους επισκέπτες την ικανοποίηση του να μένουν στην καρδιά της Γαλλίας σε ένα παρωχημένο και παραδοσιακό τόπο που έχει εκλείψει, κυρίως σε περιοχή τόπο κοντά στις μεγαλουπόλεις. Θα είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν.
πηγή: Cool2re.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...