29 Σεπ 2012

Σκυλιά-διασώστες περπατούν σε τεντωμένο σχοινί!

«Στις φωτιές, στους σεισμούς και σε διάφορες άλλες φυσικές καταστροφές η προσφορά των εκπαιδευμένων σκυλιών είναι τεράστια, καθώς μπορούν να προσεγγίσουν τραυματίες σε σημεία όπου εμείς δεν μπορούμε να φτάσουμε έγκαιρα», αναφέρει ο Xianting Wang, επικεφαλής της ομάδας Chongqing Municipality Fire Fighting Special Mission, που ασχολείται με διασώσεις σε διάφορα σημεία της Κίνας. Πάνω από 10 σκυλιά εκπαιδεύονται καθημερινά αρκετές ώρες, προκειμένου να μάθουν να περπατάνε σε τεντωμένα σχοινιά και να είναι έτοιμα να αναλάβουν… επικίνδυνες αποστολές.

perierga.gr - Σκυλιά-διασώστες περπατούν σε τεντωμένο σχοινί!
«Μαθαίνουν να ισορροπούν και να πηγαίνουν γρήγορα από το ένα σημείο του σχοινιού στο άλλο. Θέλουμε να τα προετοιμάσουμε άριστα ώστε να μπορούν να βοηθήσουν σε πληγείσες περιοχές, αντιμετωπίζοντας κάθε εμπόδιο ή δυσκολία», λέει ο επικεφαλής και προσθέτει: «Μέσα από αυτό το δύσκολο πρόγραμμα κατάρτισης, τα σκυλιά θα μάθουν να ολοκληρώνουν με επιτυχία τις αποστολές διάσωσης υπό ακραίες συνθήκες». Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που τα συμπαθή τετράποδα όχι μόνο συμμετέχουν με μεγάλη αφοσίωση σε αποστολές διάσωσης αλλά έχουν δώσει και τη ζωή τους ακόμη προκειμένου να σώσουν συνανθρώπους μας.
ΠΗΓΗ: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...