4 Αυγ 2012

Ο δρόμος προς την αθανασία

Magnify Image
Ένας Ρώσος πιστεύει ότι θα έχει λύσει το θέμα μέχρι το 2045, μόνο που του λείπουν τα λεφτά


Όλοι έχουμε σκεφτεί το θέμα της αθανασίας, αλλά κανείς δεν το παίρνει στα σοβαρά – κανείς, εκτός από έναν 31χρονο Ρώσο που λέγεται Dmitry Itskov. Ο Itskov μας παρακινεί να αναλογιστούμε την πιθανότητα της αιώνιας ζωής και μάλιστα μέχρι το 2045. Το σχέδιό του ονομάζεται “The 2045 Initiative”, κάτι που θα σας φαίνεται γνωστό από την ταινία Avatar. Αυτό που του λείπει είναι μερικά δις – κι έτσι απευθύνεται στους ισχυρούς αυτής της γης.

Το σχέδιο του Itskov περιλαμβάνει τέσσερα στάδια για να καταφέρει τον τελικό του σκοπό. Πρώτα θα κατασκευαστούν ρομπότ με ανθρώπινη μορφή που θα μπορούν να ελέγχονται από μακριά. Μέχρι το 2025 ένας ανθρώπινος εγκέφαλος θα εισαχθεί σε ένα ρομποτικό σώμα. Μέχρι το 2035 ένα αντίγραφο του εγκεφάλου αυτού θα κατασκευαστεί, έτοιμο να υποδεχτεί την «προσωπικότητα» του πραγματικού εγκεφάλου. Μέχρι το 2045 οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν ως ολογράμματα-Avatar για πάντα, χωρίς να φοβούνται πια το θάνατο.

Το πρότζεκτ φυσικά είναι κάπως ακριβό, οπότε ο Itskov ζητάει δωρεές από τους ισχυρούς και πλούσιους της γης. Σε αντάλλαγμα δίνει την πιθανότητα της αιώνιας ζωής. Ως τώρα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον 13.022 άνθρωποι.
πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...