28 Αυγ 2012

“Μπλε” πανσέληνος την Παρασκευή!

bleu moon
Ετοιμαστείτε για ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο με πρωταγωνίστρια την Σελήνη, η οποία την Παρασκευή θα “ντυθεί” στα… μπλε!

Ο φετινός Αύγουστος είναι πολύ ιδιαίτερος, αφού πρόκειται να δούμε δύο φορές πανσέληνο, ένα φαινόμενο που συμβαίνει ανά 2,7 χρόνια περίπου και έχει ονομαστεί “blue ”, δηλαδή “μπλε” Σελήνη.
Όσον αφορά το “χρώμα” της δεν μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί, αφού για να την δούμε πραγματικά μπλε θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο είδος σκόνης στην ατμόσφαιρα έτσι ώστε το φως της να σκεδαστεί κατάλληλα για να πάρουμε το ζητούμενο χρώμα.

Όλο αυτό το φαινόμενο οφείλεται στο ότι το ημερολογιακό μας έτος, το οποίο περιλαμβάνει μήνες με 30,31 και 28 μέρες, δεν ταυτίζεται με το σεληνιακό μήνα που αποτελείται από 29,5 μέρες. Σε αυτές τις μέρες παρατηρούμε την Σελήνη να κάνει τον κύκλο της και τελικά να μας μαγεύει με το φαινόμενο της πανσελήνου, που από πάντα άλλωστε γοήτευε το άνθρωπο.
Ετοιμαστείτε λοιπόν, διότι το επόμενο ραντεβού μας με την “μπλε” πανσέληνο θα είναι τον Ιούλιο του 2015!
πηγή:goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...