4 Φεβ 2014

Φωτογραφίες από τα απάνθρωπα κελιά του Χονγκ Κονγκ


To Χονγκ Κονγκ αποτελεί μια από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου διαθέτοντας τις περισσότερες πολυτελείς κατοικίες παγκοσμίως και περισσότερα καταστήματα Louis Vuitton και από το Παρίσι. Ωστόσο η κατάσταση δεν είναι ίδια και για τους 7 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης.
Σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές στον κόσμο, χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε μικροσκοπικά συρμάτινα κλουβιά και πολλές φορές στοιβάζονται 30 άτομα σε ένα δωμάτιο.
Πρόκειται για φτωχούς εργαζόμενους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα πανάκριβα ενοίκια του Χονγκ Κονγκ, καθώς και για ψυχικά ασθενείς που δεν έχουν που αλλού να καταφύγουν.
Τα εν λόγω κλουβιά ονομάζονται «Cage Dogs» και πολλοί αδίστακτοι ιδιοκτήτες χρεώνουν μέχρι και 200$ το μήνα για κάθε κλουβί σε ένα δωμάτιο που φιλοξενεί συνήθως 20. Τα κλουβιά χωρίζονται σε τρία επίπεδα και τα χαμηλότερα είναι πιο ακριβά, επειδή μπορεί κάποιος να σταθεί σχεδόν μέσα τους.
Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες καθώς οι κάτοικοι μοιράζονται τις τουαλέτες και τους νιπτήρες ενώ δεν υπάρχει κουζίνα και οι περισσότεροι ξοδεύουν τα πενιχρά τους εισοδήματα σε πακέτα τροφίμων. Η εναλλακτική τους λύση είναι η ζωή στο δρόμο.
Η SoCo, μια φιλανθρωπική οργάνωση κοινωνικής πρόνοιας, αγωνίζεται τα τελευταία 14 χρόνια για την κατάργηση των Cage Dogs, αλλά με τα ανυποχώρητα ακριβά ενοίκια τα κλουβιά παραμένουν μια ζοφερή πραγματικότητα που δε λέει να ξεπεραστεί.












ΠΗΓΗ: iefimerida.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...