10 Αυγ 2013

Βρίσκονται σε δύο διαφορετικές χώρες κι'όμως κρατιούνται χέρι-χέρι!

Πρόκειται για δύο φίλες που και οι δύο βρίσκονται στην πόλη Baarle αλλά όχι στην ίδια χώρα!

Αυτό μπορεί και υφίσταται για τον απλό λόγο ότι η πόλη αυτή που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ολλανδίας και Βελγίου, χωρίζεται σε δυο δήμους. Ο ένας δήμος, ο δήμος Baarle-Nassau ανήκει στην Ολλανδία και ο άλλος, Baarle-Hertog, στο Βέλγιο. 
Τα σύνορα των δύο χωρών μάλιστα μπορείς να τα δεις ξεκάθαρα! Καθώς κατά μήκος όλης της πόλης βρίσκονται ζωγραφισμένοι λευκοι σταυροι, οι οποίοι καθορίζουν τα όρια της κάθε χώρας. 
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι υπάρχουν κτίσματα χτισμένα και στις δύο χώρες.. Σε κάνει μάλιστα να αναρωτιέσαι: "Αραγε πληρώνουν φόρο και στις δύο χώρες;!". Η απάντηση στο ερώτημα είναι πως όχι δεν πληρώνουν φόρο και στης δύο χώρες. Το σε ποιά χώρα ανήκουν καθορίζεται από το σε ποιά πλευρά βρίσκεται η πόρτα τους.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση η πόρτα να βρίσκεται στη μέση των ορίον.. Τότε τα πράγματα περιπλέκονται.. το κτίριο έχει δύο αριθμούς, έναν για την κάθε πόλη, και σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να απαντήσουμε στην ερώτηση σχετικά με τους φόρους!
Σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό το περίεργο φαινόμενο.. Είναι αποτέλεσμα μερικών συμφωνιών ανάμεσα στους Λόρδους του Breda και τους Δούκες του Brabant τον 12ο αιώνα.



πηγή:sainiaa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...