18 Αυγ 2013

10 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς

Santorini with old Windmill in Oia village, GreeceΌπως γνωρίζετε και εσείς, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από τα ταξίδια, και για αυτό τον λόγο σκαλίσαμε το φωτογραφικό μας άλμπουμ και σας παρουσιάζουμε τα 10 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας!

1. Μάτσου Πίτσου, Περού
peru-machupichu
Ταξιδέψτε στο Περού, τη χώρα των Ίνκας, σε έναν σχεδόν ανέγγιχτο πολιτισμό και φυσικό τοπίο, με μνημεία που αποτελούν μάρτυρες της πλούσιας ιστορίας του στο πέρασμα των αιώνων. Το Περού αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής και το φυσικό του τοπίο είναι γεμάτο από αντιθέσεις.
2.  Σινικό Τείχος, Κίνα
china-the-great-wall
Ταξιδέψτε στην Κίνα και περπατήστε στο ξακουστό Σινικό Τείχος της! Ζήστε μια μοναδική εμπερία, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πολιτισμικά ταξίδια που μπορεί να σας προσφέρει η Ασία! 
3. Πέτρα, Ιορδανία
jordan-petra
Χαθείτε στη μαγεία της Ανατολής, στις μυρωδιές των μπαχαρικών και στις πολύβουες αγορές της. Ταξιδέψτε στηνΙορδανία και γνωρίστε αρχαία πόλη της Πέτρας. Εκεί ξεκινάει το ταξίδι στον χρόνο που καταλήγει στη ροδοκόκκινη αρχαία αυτή πόλη.
4.  Σαντορίνη, Ελλάδα
Santorini with old Windmill in Oia village, Greece
Mέρος που δεν χωράει σε περιγραφές. Διαθέτει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου, καταγάλανα νερά και ξεγνοιασιά. Αυτή είναι η γνωστή σε όλους μας, Σαντορίνη! Πάμε να την επισκεφτούμε;
5.  Καταρράκτες Plitvice, Κροατία
croatia-plitvice-lakes
Μπορεί να μην αναγνωρίζετε αυτό το “στολίδι”, αλλά οι καταρράκτες Plitvice στη Κροατία, θεωρούνται ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά θεάματα παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα φυσικών φραγμάτων που σχηματίζουν αυτό το μοναδικό θέαμα. Ελάτε να τους ανακαλύψουμε!
6.  Δώδεκα Απόστολοι, Αυστραλία
australia-twelveapostles
Οι «Δώδεκα Απόστολοι» (σ.σ. «Twelve Apostles»)  είναι μια ομάδα τεράστιων βράχων από ασβεστόλιθο, που παραμένουν υπομονετικά ο ένας δίπλα στον άλλον εδώ και αιώνες, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα κατά μήκος  της παραλίας. Δρόμοι περιπάτου, πλατφόρμες προβολής αλλά και βόλτες με ελικόπτερο δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο από κοντά, που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο!
7. Angel Falls, Βενεζουέλα
venezuela-angel-falls1
Εκπληκτική φυσική ομορφιά με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίου, από πυκνά τροπικά δάση και πανύψηλους καταρράκτες, δαιδαλώδεις ποταμούς, και φυσικά κάτασπρες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.  Αυτό όμως που αφήνει άφωνους τους επισκέπτες μπροστά στο θαύμα της φύσης είναι ο ψηλότερος καταρράκτης της γης, ο AngelFalls ή αλλιώς Salto Angel, που πέφτει από ύψος 979 μέτρων στα απόκρημνα βράχια του όρους Ayuantepi.
8. Positano, Ιταλία
italy-positano
Στην ακτή του Αμάλφι, την Costiera Amalfitana, αξίζει να ανακαλύψετε την περιοχή με ένα αυτοκίνητο, ακόμα και μόνο για την εκπληκτική διαδρομή.  Αμφιθεατρικά χτισμένες πόλεις και γραφικά ψαροχώρια που μοιάζουν να «γαντζώθηκαν» πάνω στις απόκρημνες ακτές, φιδωτές διαδρομές και εκτυφλωτικός ήλιος, αυτά είναι μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν το τοπίο της ιδιαίτερης αυτής ακτογραμμής. Μια από τις ωραιότερες διαδρομές της Ευρώπης, είναι αυτή μέσα από το εκπληκτικά γραφικό Ποζιτάνο που δεν θα θέλετε να αποχωριστείτε.
9. Μαλδίβες
maldives1
Αν οι ρυθμοί της καθημερινότητας σας έχουν εξαντλήσει και αναζητάτε χαλάρωση και ηρεμία για τις διακοπές σας, τότε ένα ταξίδι στις Μαλδίβες θα σας δικαιώσει απόλυτα για την επιλογή σας τόσο για το εξωτικό τοπίο όσο και για τις πολλές παροχές των πολυτελών ξενοδοχείων. Οι πιο δραστήριοι θα ευχαριστηθείτε τα πεντακάθαρα νερά που προκαλούν κάθε επισκέπτη να βουτήξει και ο πλούσιος θαλάσσιος κόσμος θα σας δελεάσει να δοκιμάσετε την εμπειρία των καταδύσεων στις παγκοσμίου φήμης παραλίες τους.
10. Phi phi islands, Ταυλάνδη
Cliff and the sea
Η γή των αντιθέσεων και του ζεστού χαμόγελου! Τα νησιά Phi Phi βρίσκονται στην Ταϊλάνδη, μεταξύ του μεγάλου νησιού Πουκέτ και της δυτικής ακτής Andaman. Εντυπωσιακές παραλίες, εκπληκτικά πετρώματα και ζωηρά γαλαζοπράσινα νερά γεμάτα με πολύχρωμα θαλάσσια ψάρια. Ίσως ότι πιο κοντινό στον Παράδεισο!
Εσείς έχετε επισκεφτεί κάποιο από αυτά τα μαγικά μέρη :) ;

blog.travelplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...