3 Μαΐ 2013

Οι "Borrowers"(Δανειστές) δεν είναι απλά ένα παραμύθι!



Πόσοι θυμούνται την κινηματογραφική μεταφορά του παραμυθιού της Mary Norton, the Borrowers; Το εδειξε μάλιστα πρόσφατα στην τηλεόραση πολύ αργα το βράδυ.. Ποιός να μου το λεγε ότι λίγες μέρες αργότερα θα διάβαζα αυτό το άρθρο για έναν άνθρωπο 15 μόλις εκατοστών που ζουσε μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες στην έερημο Ατακαμα..
  Οι "δανειστές", για την ιστορία, σύμφωνα με το παραμύθι, ήταν μικροσκοπικοί άνθρωποι ύψους μόλις 15 εκατοστών.

Ας πάρω όμως απο την αρχή την ιστορία του μικροσκοπικού ανθρώπου που βρέθηκε στην έρημο.
Magnify Image
Αρχικά το "Atacama Humanoid" όπως το αποκαλλούν από τότε που βρέθηκε μουμιοποιημένος στην έρημο, θεωρήθηκε σκελετός κάποιου εξωγήινου, θεωρία που ενισχύθηκε και από το ντοκιμαντέρ SIrius που προβλήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ και το χρησιμοποιησε ως αποδεικτικό στοιχείο ότι οι εξωγίηνοι έχουν επισκεφθεί τη Γη. 

Magnify Image 
Οι έρευνες των επιστημόνων όμως πλέον έχουν ολοκληρωθεί και οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο σκελετός είναι ανθρώπινος(!) 

"Παρ' ό,τι δεν είμαστε σίγουροι τι προκάλεσε τις μεταλλάξεις που οδήγησαν στην παραμόρφωση και έχουμε θέμα με την πραγματική ηλικία των οστών, κάθε νουκλεοτίδιό του που μπόρεσα να βρω είναι ανθρώπινο" είπε ο ερευνητής Garry Nolan, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Stanford School of Medicine.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ανθρωπάκος έζησε μέχρι τα επτά του χρόνια(!!) και η μητέρα του ήταν από τη Χιλή..
Magnify Image 

"Είναι ένα ενδιαφέρον ιατρικό μυστήριο ενός εξαιρετικά άτυχου ανθρώπου με μια σειρά γεννετικών ανωμαλιών", υποστήριξε ο Nolan.

Οι διαφορες που εμφανίζει με τον ανθρώπινο σκελετό είναι η εμφανής παραμόρφωση στο κρανίο, φυσικά το μέγεθος και ο αριθμός των πλευρών, καθώς έχει 10 πλευρά έναντι των 12 που έχουν κανονικά οι άνθρωποι.

Magnify Image 

 Είναι να μην πιστέψεις ότι τελικά οι "Δανειστες" υπάρχουν; ή ότι κάποια στιγμή υπήρχαν!;

Ιωάννα Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...