31 Μαΐ 2013

12+1 μύθοι για το αλκοόλ που σε κάνουν να φοβάσαι να το πιεις...ΑΔΙΚΑ!

 
Ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε και σας παρουσιάζουμε με περισσή υπερηφάνεια τους 12+1 μύθους γύρω από το αλκοόλ που απλά δεν ισχύουν!!!



Μύθος Νο1
Η ανάμιξη αλκοόλ και energy drinks μας μεθάει ευκολότερα και περισσότερο!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ 
Τα ενεργειακά ποτά είναι συνήθως γεμάτα με καφεϊνη ή παράγωγά της που μας κρατάνε στην τσίτα! Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με το αλκοόλ που καταστέλλει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να κρατιόμαστε σε εγρήγορση περισσότερο απ' ότι αν πίναμε σκέτο το ποτό και να πίνουμε περισσότερο γιατί νιώθουμε ότι δεν μας πιάνει! Καλό θα ήταν, λοιπόν, να προτιμάμε το ένα από τα δύο, γιατί δεν θέλει και πολύ η τροχαία να μας σταματήσει μετά!
Μύθος Νο2
Αν πιω πρώτα μπύρα και μετά ποτό, θα ξερνάω όλη νύχτα! Ενώ αν ξεκινήσω με ποτό και "σβήσω" με μπύρα θα είμαι ΟΚ.
ΑΛΗΘΕΙΑ
Σημασία δεν έχει η σειρά, αλλά το ανακάτεμα και η ποσότητα που θα "κατεβάσεις"! Γι' αυτό άσε τους πειραματισμούς και διάλεξε ποτό!!

Μύθος Νο3
Τα πιο σκούρα ποτά είναι πιο υγιεινά.
ΑΛΗΘΕΙΑ
Τα σκούρα ποτά είναι πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σε θερμίδες! Είναι όμως πιθανό να είναι πιο πλούσια και σε πτητικές ουσίες που εγγυώνται για τον πονοκέφαλο της επόμενης μέρας και την κακή σου διάθεση!! Οπότε κάνε προσεκτικά την επιλογή σου!


Μύθος Νο4
Όσο πιο παλιό το κρασί, τόσο το καλύτερο!
ΑΛΗΘΕΙΑ
Μπορεί αυτό να ισχύει για τη γεύση, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο ούτε για τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ούτε για το πόσο "δυνατό"είναι!

Μύθος Νο5
Όσο πιο σκούρη η μπύρα, τόσο πιο πολύ το αλκοόλ!
ΑΛΗΘΕΙΑ
Αυτό έχει να κάνει με το είδος της μπύρας, το αλκοόλ και τη σοδειά από την οποία προέρχεται, οπότε μην μπαίνεις στη διαδικασία να κουράζεις το μυαλουδάκι σου με βάση αυτήν τη διάκριση, παρήγγειλε όποια γουστάρεις!! Αλλά με μέτρο!! 

Μύθος Νο6
Η μπύρα είναι κατάλληλη για "σβήσιμο" αλλά και σαν υποκατάστατο του νερού!
ΑΛΗΘΕΙΑ
Απλά καμία σχέση! Δοκίμασε να κάνεις 10 γύρους στο γήπεδο, μετά πιες μια μπύρα αντί για νερό ή άλλο υποκατάστατο κι έλα να μου πεις πόσο αναζωογονημένος και ενυδατωμένος νιώθεις!!!



Μύθος Νο7
Ο εμετός σε βοηθάει να ξεμεθύσεις και να αποφύγεις το hangover της επόμενης μέρας!
ΑΛΗΘΕΙΑ
Εδώ υπάρχει ένα ψήγμα αλήθειας!! Με τον εμετό θα απομακρύνεις όσο αλκοόλ δεν έχει ακόμη απορροφηθεί και έτσι θα ανακουφίσεις λίγο τον οργανισμό σου! Αν όμως έχεις πιει για να ξεχάσεις και στο τέλος ξέχασες γιατί πίνεις, όσο και να αγκαλιάσεις την τουαλέτα, το hangover είναι αναπόφευκτο!!

Μύθος Νο8
Αν πάρεις ασπιρίνη πριν πιεις, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το hangover!
ΑΛΗΘΕΙΑ
Όχι μόνο δεν θα προλάβεις τον κεφαλόπονο της επόμενης ημέρας, αλλά αν τα συνδυάσεις και τα καταναλώσεις ταυτόχρονα μπορεί να συκώτι σου να σου "κουνήσει" το μαντήλι πολύ σύντομα!! 

Μύθος Νο9
Αν φας πριν κοιμηθείς, θα αποφύγεις το hangover!
ΑΛΗΘΕΙΑ
Παρόλο που η εμπειρία μας λέει ότι ένα βρώμικο ή ένα κομμάτι πίτσα από τον θείο Πέπε στρώνουν το στομάχι, η φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος λέει πως το πρωί θα ξυπνήσεις με απίστευτες ξινίλες στο στομάχι, γι' αυτό καλύτερα να το αποφύγεις...

Μύθος Νο10
H light μπύρα είναι πιο υγιεινή.
ΑΛΗΘΕΙΑ
Και εδώ το μυστικό δεν βρίσκεται στην ποιότητα, αλλά στην ποσότητα! Αν πιεις τον Βόσπορο των λάιτ μπυρών εννοείται πως δεν θα βρίσκεις ούτε τα κλειδιά σου ούτε θα βλέπεις τον σωστό αριθμό στη ζυγαριά σου!

Μύθος Νο11
Το αλκοόλ "καίει" τα εγκεφαλικά σου κύτταρα.
ΑΛΗΘΕΙΑ
Η αλήθεια βρίσκεται στη συχνότητα!Δηλαδή, αν μεθύσεις μια φορά για τα καλά μπορεί να μην θυμάσαι το όνομά σου και πώς γύρισες σπίτι αλλά η "ζημιά" είναι προσωρινή και φευγαλέα! Αν βέβαια τη δεις Ορέστης Μακρής, αποχαιρέτα το όνειρο να πάρεις πτυχίο ή να κάνεις μια συζήτηση της προκοπής γιατί το λιγότερο από το οποίο θα υποφέρεις είναι η έλλειψη συγκέντρωσης!
                                                  

Μύθος Νο12
Ένας καφές κι ένα κρύο ντους είναι ό,τι πρέπει για να ξεμεθύσεις.
ΑΛΗΘΕΙΑ
Μπορεί ο καφές και το κρύο νερό να σε τονώσουν και να σε συνεφέρουν, αλλά σίγουρα δεν θα σε ξεμεθύσουν, αφού το συκωτάκι σου το έρμο που έχει αρχίσει να ουρλιάζει να το φροντίσεις, μπορεί να μεταβολίσει συγκεκριμένες ποσότητες ανά τρόφιμο-ποτό-ουσία, οπότε θα ξεκινήσει να "ασχολείται" με τον καφέ μόνο όταν τελειώσει με το ποτό!!

Μύθος Νο13
Αν φας καλά πριν βγεις και πιεις, θα αποφύγεις το μεθύσι.
ΑΛΗΘΕΙΑ
Όπως σε όλα τα πράγματα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, ναι μεν αν πιεις με γεμάτο στομάχι είναι καλύτερα απ' ότι με άδειο, αλλά όχι και πως θα σε προστατέψει από το μεθύσι, απλά θα καθυστερήσει να σε "πιάσει" το ποτό!!!
                                   
Λίγες ή πολλές, καλές ή κακές, βολικές ή μη αυτές είναι οι αλήθειες για το αλκοόλ που κάθε ευσυνείδητος πότης πρέπει να έχει υπόψη του!!
Καλές οινοποσίες (και όχι μόνο) λοιπόν!!


Υ.Γ.κάποιες εικόνες είναι από την σελίδα του Facebook "Βασανίσου".
kati-exei-na-pei.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...