15 Μαΐ 2013

"Ζωόφιλος" = "Κτηνοβάτης"

Εσεις ξέρετε για ποιους χρησιμοποιούν την ελληνογενή λέξη "ζωόφιλος" οι ξένοι;
'Η καλύτερα για να το γράψω και με το δικό τους αλφάβητο, "zoophile";

Ας τα πάρω τα πράγματα με τη σειρά τους.

Το συνθετικό -φιλώ- στην ελληνική γλώσσα σημαίνει αγαπώ και συνήθως χρησιμοποιείται με θετικό φορτίο,  εξού και λέξεις όπως φιλοπατρεία, φιλειρινικός, ή στην περίπτωση μας, φιλόζωος και ζωόφιλος. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις οπου οι λέξεις περιγράφουν κάτι αρνητικό όπως η λέξη παιδοφιλία. Εξαιτίας αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης τέτοιων λέξεων δημιουργούνται νέες λέξεις που έχουν αρνητικό φορτίο και τις προτιμούμε από τις πρώτες (βλ. παιδεραστής).

Ακόμη, στην ελληνικη γλώσσα υπάρχει μία "διαμάχη": "φιλοζωος" ή "ζωόφιλος".  
Σύμφωνα με κάποιους, ο "φιλόζωος" είναι αυτός που αγαπάει τη ζωή και "ζωόφιλος" είναι αυτός που αγαπά , άδολα, τα ζώα. Άλλοι λένε ότι το "φιλόζωος" έχει διττή σημασία και εννοεί και το πρώτο και το δεύτερο.

Σημαντικό όμως είναι να αναφερουμε ότι είτε χρησιμοποιούμε τη λέξη "φιλοζωος" είτε τη λέξη "ζωόφιλος" για να περιγράψουμε την αγάπη για τα ζώα, η αγάπη που περιγράφουμε είναι άδολη.

Για τη δόλια αγάπη έναντι ενός ζώου, με σκοπό δηλαδή να συνάψεις σεξουαλικές σχέσεις με αυτά, χρησιμοποιείται η λέξη "κτηνοβάτης" από το αρχαιοελληνικό κτῆνος + βαίνω.

Εχθές ένας φίλος και blogger/αρθρογράφος μου έδειξε ένα άρθρο που μου έφερε μόνο απέχθεια για μία μερίδα ανθρώπων στη Γερμανία. Τα πρώτα πράγματα που μου ήρθαν στο μυαλό, θα προτιμήσω να τα κρατήσω στο κεφάλι μου και να μην τα προσθέσω στο παρακάτω άρθρο και θα παραμείνω κόσμια.

Το άρθρο αφορούσε μια μερίδα Γερμανών, 100.000 ατόμων(!) οι οποίοι επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις με τα σκυλιά τους. Μάλιστα ο νόμος της τόσο "πολιτισμένης" Γερμανίας όχι μόνο δεν καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά επιτρέπεται η λειτουργία ΝΟΜΙΜΩΝ οίκων ανοχής ζώων, κοινώς μπουρδέλων ζώων(!). Συγκεκριμένα ο νόμος απαγορεύει τη σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων μόνο στην περίπτωση που το ζώο τραυματίζεται.

Οι ανθρωποι αυτοί ξεχωρίζουν τους εαυτούς τους από τους κτηνοβάτες, ή "bestialists" και μάλιστα, υποκριτικά, κατα την αποψή μου, τους κατηγορούν. Οι διαφορά τους; Συμφωνα με έναν οδηγό για το πως να κάνεις σεξ με έναν σκύλο(!!!) υπογεγραμμένο από έναν  35χρονο "ζωόφιλο", οι μεν κακοποιούν τα ζώα και τα χρησιμοποιούν προς δικό τους όφελος.

"A Bestialist uses and abuses animals for their own gain, this may include pain, force or injury in the process, much like a rapist"

Ενώ οι δε,  δεν κάνουν σεξ με μη ώριμα ζώα, ηλικιακά και διανοητικά(;) καθώς επίσης δε χρησιμοποιούν βία αλλά, όπως αναφέρεται στον οδηγό, οι διαγενείς σχέσεις είναι σχέσεις στοργής και εμπιστοσύνης(!).

"Zoophiles and I myself do not condone sex with an immature animals. Animals do posses the drive when they are biologically (mentally?) of the right age. [..] The interspecies relationship, is basically one of trust, caring, non forcing, no abuse."

Καθώς όπως διαβάζω στο άρθρο που προανέφερα και όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της οργάνωσης Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ΖΕΤΑ) Μίχαελ Κίοκ, ο ίδιος του ζει με την Κέσι, ένα θηλυκό σκυλί οκτώ ετών,  οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους.


 
Ο 35χρονος που έγραψε τον οδηγό, και είναι ένα απο τα παραδείγματα αυτών που μοιράζονται πληροφορίες σχετικές με το θέμα στο ίντερνετ, αναφέρει στην εισαγωγή του,  μεταξύ άλλων, ότι επειδίδεται σε αυτή τη συμπεριφορά από τότε που ήταν 9χρονών(!) και δεν έχει αναπτύξει ποτέ του σεξουαλική σχέση με ανθρώπους. 

"I put this file together, offering some of My experiance, advice and answering some FAQ's on how to have a sexual relationship with dogs, health concerns and helpful tips. I am 35, Male, and live in NW USA, I raise and show dogs and have enjoyed a sexual relationship with dogs exclusively since 1982, having started when I was 9 Years old. I don't have sex with people"


Εξοργισμός για την υποκρισία των ιδίων και την ανοχή απο τους πολιτικούς και απο τους νομοθέτες της χώρας,
Μεγαλύτερος εξοργισμός για την ανωμαλία που υπάρχει στον κόσμο και για την εικόνα που συνοδεύει το άρθρο .
Μία μεγάλη ενόχληση για τη χρήση της ελληνικής λέξης για την περιγραφή κάτι τόσο αποτρόπαιου που το περιγράφουν σαν κάτι το φυσιολογικό.

και τέλος μία τεράστια απορία: "Πως δίνει ένα ζώο την συγκαταθεσή του ρε  [..συμπληρώστε με το κατάληλλο επίθετο..];;;"


Τα συμπεράσματα δικά σας.

πηγές: λέσχη.gr, enet.gr, textfiles.com, aktivistika.blogspot.gr

Ιωάννα Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...