28 Φεβ 2013

Messi VS C. Ronaldo



Τα goal τους αμέτρητα. Τα τρόπαια τους επίσης αμέτρητα. Οι συμμετοχές του σε υψηλό επίπεδο και οι τίτλοι, επίσης αμέτρητοι. Οι οπαδοί και οι "εχθροί" τους επίσης αμέτρητοι. Οι "σακούλες" που έχουν μοιράσει, αυτές και αν είναι αμέτρητες. Αλλά ακόμα υπάρχει το ερώτημα: "Ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο;"
Και οι δύο είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Ο Messi έχει κάνει όλη την υφήλιο να μιλάει για εκείνον και είναι μόλις 25 χρονών. Ο δε Ronaldo όντας πιο "κακό" παιδί από τον Messi έχει κάνει τον κόσμο να μιλάει και για τα καμώματα του πέρα από τα πλούσια ποδοσφαιρικά του χαρίσματα, αν και είναι μόλις 27 χρονών.

Ο ένας, από τότε που έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα δεν έχει αλλάξει σπίτι, αφήνοντας την δική του ιστορία γραμμένη στους τοίχους. Ο δε άλλος έχει φροντίσει να αφήνει το στίγμα του από όπου και να περάσει.

O Messi έχει πετύχει 301 goal (355 συμμετοχές) με την φανέλα της Barcelona και έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 5 Super Cup Ισπανία καθώς και 3 Champions League, 2 Super Cup και 2 Διηπειρωτικά, όλα σε επαγγελματικό επίπεδο από το 2004 μέχρι και σήμερα. Με το εθνόσημο έχει πετύχει 31 goal (76 συμμετοχές), ενώ ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιον τίτλο.
Ο Ronaldo ξεκίνησε τα επαγγελματικά του βήματα το 2002 παίζοντας με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την οποία και πέτυχε μόλις 3 goal τα οποία όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετά για την Manchester United στην οποία και υπέγραψε το επόμενο καλοκαίρι. Με την κόκκινη φανέλα ο CR7, έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Αγγλίας και 1 Champions League (οι πιο σημαντικοί τίτλοι), έχοντας πετύχει 84 goal σε 196 συμμετοχές. Μεγάλος πόθος του Ronaldo όπως είχε δηλώσει ήταν να πάει στην Real Madrid, στην οποία ήταν να μεταγραφεί το 2009 αλλά ο Sir Alex τον έπεισε να μείνει στο Manchester άλλο ένα χρόνο (τον οποίο η MU πήγε τελικό Champions League όπου και ηττήθηκε 2-0 από την Barcelona) και έτσι η μεταγραφή ολοκληρώθηκε το 2010. Με τη φανέλα της Βασίλισσας ο CR όντας η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (100.000.000€) έχει πετύχει 136 goal σε 125 συμμετοχές έχοντας κερδίσει, ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα Super Cup Ισπανίας. Με το εθνόσημο έχει αγωνιστεί σε 101 αγώνας έχοντας πετύχει 38 goal, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να κατακτήσει κάποιον τίτλο. 

Μεγάλα πράγματα και επιτεύγματα και από τους δύο. Το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο θα το δείξει η συνέχεια τους και έπειτα η ιστορία.  











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...