27 Φεβ 2013

Γενική Συγκέντρωση και Πορεία στον Πύργο κατά του "Αθηνά"


Το συντονιστικό πολιτών μαζί με τους σπουδαστές των τμημάτων Πληροφορικής και ΜΜΕ και του τμήματος Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων μετά την Γενική Συνέλευση στην κεντρική πλατεία του Πύργου συνέχισαν με πορεία μέσα στην πόλη.


Γενική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας είχε κανονιστεί για σήμερα το πρωί 27/2/2013 στην κεντρική πλατεία της πόλης του Πύργου και ώρα 10:00, όπου το Συντονιστικό των πολιτών καλούσε όλους του πολίτες της περιοχής μαζί με τους φοιτητές να συγκεντρωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματα των φοιτητών.

Στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα έξω από το Λάτσειο Μέγαρο, το λόγο στο βήμα πήραν η φοιτητές, οι πολίτες και ο δήμαρχος του Πύργου κ. Παρασκευόπουλος, οι οποίοι κατέκριναν το σχέδιο "Αθηνά" και δήλωσαν πως θα παλέψουν για την παραμονή του ΤΕΙ στον Πύργο καθώς και για την διατήρηση του γνωστικού αντικειμένου των δύο τμημάτων. Μάλιστα εκπρόσωπος από το συντονιστικό των πολιτών δήλωσε πως όλοι θα είναι στο πλευρό των φοιτητών για όλα όσα θέλουν να διεκδικήσουν από εδώ και στο εξής, φέρνοντας σαν παράδειγμα το θέμα της σίτισης.

Μετά τη συγκέντρωση οι πολίτες μαζί με τους φοιτητές συνέχισαν με πορεία μέσα στην πόλη του Πύργου. Η πορεία πέρασε έξω από τη Νομαρχία, όπου όλοι μαζί φώναξαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, και κατέληξε στην Δ.Ο.Υ Πύργου η οποία πλέον τελείται υπό κατάληψη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την σημερινή Γενική Συγκέντρωση και την πορεία. 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...