6 Φεβ 2013

"Infomnymous": "Θα τους αφήσεις να σε εξαφανίσουν;"


Με όπλο τις γνώσεις τους και μοναδική επιθυμία να παραμείνει το πρόγραμμα σπουδών τους ως έχει και να μην μετονομαστούν σε "μηχανικοί υπολογιστών" οι σπουδαστές του τμήματος Πληροφορικής & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προχώρησαν ένα ακόμη βήμα τις δράσεις τους.

Το εν λόγω τμήμα σύμφωνα με το σχέδιο "Αθηνά" θα απορροφηθεί από το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοικηση και την Οικονομία, το πρόγραμμα σπουδών των οποίων ουδεμία σχέση έχει με αυτό του τμήματος ΠΛΗ&ΜΜΕ και θα μετονομαστούν σε "Μηχανικών Υπολογιστή".

Αυτή η συγχώνευση έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί το μοναδικό (δημόσιο) τμήμα στην Ελλάδα που συνδιάζει την Πληροφορική με τα new media, επάγγελμα του μέλλοντος. (τυχαίο;!)

Η δράση των σπουδαστών:

Έχοντας καταφέρει να πάρουν με το μέρος τους ένα πολύ μεγάλο μέρος των media της χώρας και να προβληθούν από πολλά site και εφημερίδες, τώρα βάζουν στόχο την τηλεόραση και ετοιμάζουν ένα δίλεπτο σποτ.

Με χρήση των γνώσεων που έχουν αποκτήσει από την σχολή και θέλοντας, συν τοις άλλοις να δείξουν τι εστί η σχολή τους και το πρόγραμμα σπουδών τους, οι σπουδαστές αποφάσισαν να δημιουργήσουν το σποτ με τίτλο "Θα τους αφήσεις να σε εξαφανίσουν;".


Η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία του video πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/2/2013 και ξεκίνησαν τα γυρίσματα.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα:






Στο πλαίσιο των αντιδράσεων των σπουδαστών ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά" δημιουργήθηκε και το παρακάτω video, από απόφοιτο του τμήματος.


"Είμαστε ΠΛΗ & ΜΜΕ. Μας θέλετε ΠΛΗΝ τα ΜΜΕ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ." Χ.Κ.


Ιωάννα Δελήπαλτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...