26 Ιουλ 2012

Τα πιο εκπληκτικά σκάφη του κόσμου!


amazing yachts collage
Πλέον τα σκάφη δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να σε πάνε από το ένα μέρος στο άλλο. Σημερα, μπορεί το ίδιο το σκάφος να είναι ο προορισμός σου! Εδώ που τα λέμε... όταν μιλάμε για τέτοια σκαη δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να είναι ο προορισμός διακοπών μας!

 
1) Tropical Yacht
 
1-amazing yachts
Ο σκοπός των σχεδιαστών του ήταν να φτιάξουν ένα πλωτό εξωτικό νησί. Κρινοντας από αυτο που βλέπουμε και από τις τέσσερις  VIP σουίτες, που βρίσκονται μέσα στο τεχνητό ηφαίστειο που αναβλήζει νερό και τροφοδοτεί την πισίνα, το cinema, τη βιβλιοθήκη, το εστιατόριο, το γυμναστήριο και το μπαρ  δε μπορουμε να πουμε ότι δεν το πέτυχαν!
 
2) The Turanor
 
2-amazing yachts-turanor
Το Turanor είναι το παράδειγμα που δείχνει πόσο μακριά έει φτάσει η τεχνολογία. Είναι η μεγαλύτερη "βάρκα" που κινείται με ηλιακή ενεργεια και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από εκατό άτομα.
 
3) Adastra
 
  Adastra - Amazing Yacht
  Μόνο οι Κινέζοι θα μπορούσαν να σκεφτούν να φτιάξουν ένα πλοίο που κοντρολάρετε από μια εφαρμογή στο iPad. Βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή και θα κοστίζει $15 εκατομμύρια.
 
4) Eclipse
 
4-amazing yachts-eclipse
Κοστολογείται στα $800 εκατομμύρια και είναι προς το παρόν το πιο ακριβό σκάφος του κόσμου. Περιλαμβάνει 2 θέσεις πάρκινγκ για ελικόπτερο (!), 24 καμπίνες για καλεσμένους, 2 πισίνες, μία αίθουσα χωρού και την κύρια κρεβατοκάμαρα κάμπριολέ (!). Αυτό το θηρίο 164 μέτρων, που το καθιστούν και το πιο μακρύ ιδιωτικό σκάφος, ανήκει στον 44χρονο ρώσο δισεκατομμυριούχο Roman Abramovich. 
 
Floating Home
 
 5-amazing yachts-floating house
  Το πλωτό σπίτι διαθέτει ότι διαθέτει και ένα απλό σπίτι, και ακόμη μία θέα στον ωκεανό 360 μοιρών  
 
6) Iguana 29 Amphibious Yacht
 
6-amazing yachts-iguana 29
Φαντάσου να έχεις ένα σκάφος που μπορείς να το βγάλεις από την θάλασσα και να το παρκάρεις δίπλα στο αυτοκίνητο σου! Το Iguana 29 σου επιτρέπει να το κάνεις αυτό χάρις στις ελπιστριοδόρες που εμφανίζονται από τα πλαινά του..
 
7) Streets of Monaco
 
7-amazing yachts-monaco
Πρόκειται να κοστίσει πάνω από $1.1 δις., και θα έχει ολόκληρα κτίρια πάνω του και μία παραλία, αντί για μία συνηθισμένη πισίνα. Το πλοίο αυτό θα περιλαμβάνει διάσημα αξιοθέατα όπως το Monte Carlo Casino και τον αγώνα δρόμου, καθώς επίσης και cinema, πισίνα και πίστα καρτ! Θα μπορεί επίσης να φιλοξενήσει 16 άτομα και θα έχει 70 άτομα πλήρωμα και όλα αυτά σε 115 μέτρα μήκος!
 
8) Oculus
 
8-amazing yachts-oculus
Σχεδιασμένο από τον Kevil Schopfer της Schopfer Yachts LLC, αυτό το superyacht περιλαμβάνει δύο ορόφους, ο ένας εκτων οποίων είναι μόνο η κρεβατοκάμαρα, ασανσέρ για να μπορείς να κατέβεις στην τεράστια τραπεζαρία και όλα αυτά εξοπλισμένα με τα πιο μοντέρνα έπιπλα.
 
9) The $4.6 million floating home
 
9-amazing yachts-floating home
  Γιατί να ζεις σε ένα βαρετό σπίτι που βρίσκεται στο έδαφος, όταν μπορείς να ζήσεις σε ένα πλωτό; Η γερμανική εταιρεία ORSOS Islands πιστεύει ακριβώς αυτό γι'αυτό και είναι στη διαδικασία του σχεδιασμού ενός από τα πιο cool σπίτια. Αυτό το πολυτελές γιοτ διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες, σαλόνι, κουζίνα και ένα σύστημα home theater και όλα απλώνονται πάνω στα 924 τετραγωνικά μέτρα. Όλα αυτά μπορείς να τα αποκτήσεις με  4,6 εκατομμύρια δολάρια. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...