6 Απρ 2013

Κινητοποίηση των φοιτητών των ΤΕΙ Πάτρας - Πύργου - Μεσολογγίου στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου




Σπουδαστές από τα ΤΕΙ Πύργου, Πάτρας και Μεσολογγίου συμμετέχουν σε κινητοποίηση στη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου, όπου επικράτησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Περίπου 70
σπουδαστές βρίσκονται εκεί από τον Πύργο και καταγγέλουν στο ilialive.gr απόπειρα εκφοβισμού από τις Αρχές στον οδηγό του λεωφορείου που τους μετέφερε να φύγει απο το σημείο που βρίσκεται.

Ενταση επικράτησε πριν από λίγο στην κινητοποιήση, όταν οι σπουδαστές αντελίφθηκαν ότι η αστυνομία της Αιτωλίας δεν άφηνε τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στη Γέφυρα και τα εξέτρεπε για υποχρεωτικό πέρασμα από τα φέρυ-μποτ της πορθμειακής γραμμής.

Οι φοιτητές, που μετά από συνεννόηση με την διοίκηση της Γέφυρας είχαν προγραμματίσει να λήξουν την κινητοποίηση στις 4 μ.μ., ενημέρωσαν την αστυνομία ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τη γέφυρα αν δεν αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα και δεν σταματήσει η εκτροπή των οχημάτων στα φέρυ-μποτ.

Οπως δηλώνουν οι σπουδαστές, στόχος της κινητοποίησης δεν είναι η ταλαιπωρία των οδηγών, γι' αυτό άλλωστε έχουν ανοίξει τα διόδια ώστε να περνούν ελεύθερα τα οχήματα, αλλά η ενημέρωση του κόσμου και το μοίρασμα φυλλαδίων.

νεότερη ενημέρωση 16.55΄

Ουρά εκατοντάδων μέτρων -που θυμίζει παλαιότερες εποχές, πριν τη δημιουργία της Γέφυρας- έχει δημιουργηθεί στα φέρυ-μποτ Ρίου - Αντιρρίου, από την άρνηση της αστυνομίας Ακαρνανίας να αφήσει τα αυτοκίνητα να ανέβουν στη Γέφυρα.

Η αστυνομία ενημερώνει τους οδηγούς ότι οι φοιτητές έχουν κλείσει την Γέφυρα, κάτι το οποίο δεν ισχύει, καθώς οι σπουδαστές των ΤΕΙ έχουν ανοίξει τα διόδια για να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα.

νεότερη ενημέρωση 17.09΄
Οι φοιτητές, προκειμένου να μπορέσουν τα αυτοκίνητα που έχουν μπλοκαριστεί στις ουρές για τα φέρυ-μποτ, άνοιξαν έναν παράδρομο της Γέφυρας που παρέμενε κλειστός και ενημερώνουν τους οδηγούς να κινούνται από αυτόν και να περνούν τη Γέφυρα, για να γλυτώσουν την μεγάλη ταλαιπωρία.
νεότερη ενημέρωση 17.19΄

"Κλεφτοπόλεμος" μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, για να παραμείνει ανοιχτός ο παράδρομος.

Η αστυνομία προσπάθησε να "κόψει" την διέλευση των αυτοκινήτων από αυτόν τον δρόμο, με αποτέλεσμα ομάδα φοιτητών να κινηθεί εναντίον τους και οι αστυνομικοί να υποχωρήσουν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ, με το ενδεχόμενο επέμβασης να δείχνει πολύ πιθανό.

Μία διμοιρία βρίσκεται στον παράδρομο που άνοιξαν οι φοιτητές, ενώ άλλη διμοιρία από την Πάτρα βρίσκεται πάνω στην Γέφυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έκοψε την πρόσβαση για την Γέφυρα μετά από εντολή του Εισαγγελέα.

νεότερη ενημέρωση 17.42΄

Μετά από συνεννόηση με την αστυνομία, αποχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και αποχωρούν τώρα και οι φοιτητές από το σημείο.


πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...