30 Οκτ 2012

Σύλληψη Blogger στην Κέρκυρα για ανάρτηση στο Facebook


Ένας νεαρός συνελήφθη στην Κέρκυρα επειδή είχε αναρτήσει φωτογραφία στην σελίδα του στο Facebook που έδειχνε αστυνομικούς παρέα με Χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Συμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός συνελήφθη μετά από μήνυση αστυνομικών και κατηγορείται, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε κυριακάτικο δημοσίευμα του corfupress.com κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Κέρκυρα σημειώθηκαν μικροεντάσεις, ενώ νωρίτερα στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων στο ηρώο της πόλης «ομάδα αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων φώναζε συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, στελέχη της οποίας ήταν παρατεταγμένα στην άλλη άκρη της πλατείας απαντώντας με υβριστικά συνθήματα κατά της Αριστεράς».
” Η δημοκρατια το 1974 γυρισε στο τοπο που γεννηθηκε. Απο οτι βλεπω μαλλον εγινε για να πεθανει στον τοπο της.. O τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το κράτος και οι μηχανισμοί του, η νοοτροπία του και οι αντιλήψεις του παραμένουν ίδιες και απαράλλαχτες εδώ και δεκαετίες. Τόσοι λίγοι πραγματικά είχαν υπόψιν τους μαζικές εγκληματικές αστυνομικές αυθαιρεσίες τα χρόνια πριν την Κρίση; Τόσοι λίγοι είχε τύχει να παρακολουθήσουν μια δίκη ανθρώπων τυχαία συλληφθέντων στους οποίους είχαν απαγγελθεί ψευδείς κατηγορίες με ψευδομάρτυρες αστυνομικούς που αναζητούσαν στους διαδρόμους της Ευελπίδων τον άνθρωπο που τους είχε ανατεθεί να “αναγνωρίσουν” στο δικαστήριο προκειμένου να δουν για πρώτη φορά το πρόσωπό του; Τόσοι λίγοι είχαν δεί πραγματικά πρώτη φορά σήμα των Χιτλερικών ζωγραφισμένο σε σακίδιο αστυνομικού; Τόσους λίγους είχαν κυκλώσει οι αστυνομικοί στο παρελθόν έξω από το δικαστήριο όταν είχαν πάει να συμπαρασταθούν σε κάποιον συλληφθέντα και τους τράβαγαν φωτογραφίες στα πρόσωπα επιδεικτικά; Μάθετε λοιπόν πως το παρακράτος δεν άλλαξε ξαφνικά προς το χειρότερο, ο τρόπος που βλέπουμε την πραγματικότητα άλλαξε. Και ευτυχώς!”

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...