2 Ιουν 2013

Το "Starwars Kid" το πρώτο θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού που έγινε δικηγόρος!

ghyslain-raza-now-patrimoine-trois-riv...
Το μακρινό 2003 ο  Ghyslain Raza είχε την ατυχία να γίνει ένα από τα πρώτα, ίσως και το πρώτο, θύμα cyber-bulling, όπως είναι γνωστός ο διαδικτυακός εκφοβισμός, σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βίντεο του ανέβασε ένας συμμαθητής του και έγινε ανάρπαστο. Μέχρι το 2006 είχε μαζέψει 900 εκατομμύρια θεάσεις...
 Εμείς ανακαλύψαμε το βίντεο σε μία λίστα με 99 πράγματα που πρέπει να έχετε δει στο Internet στην θέση #13, χωρίς καμία απολύτως πληροφορία για το νεαρό που εμφανίζεται στο βίντεο.

Ο ίδιος  ο Raza θυμάται: "Ήταν βίαιο. Πολλοί μου έλεγαν να αυτοκτονήσω." Είναι κάποιος που πολλοί ίσως να τον αναγνώριζαν γιατί δέκα χρόνια πριν το βίντεο του εμφανιζόταν παντού, και φωτογραφίες του κυκλοφορούσαν σε όλο το ίντερνετ, λίγοι είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Raza αναγκάστηκε να αλλάξει πολλά σχολεία καθώς οι συμμαθητές του τον ενοχλούσαν στην πρσπάθεια τους να τραβήξουν και αυτοί μια φωτογραφία του και να την ανεβάσουν στο ίντερνετ.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Raza, στα 24 του πλέον, είναι απόφοιτος της νομικής αλλά και μία πηγή ελπίδας για όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Ο Raza αναφέρεται σχετικά, σε συνέντευξη που έδωσε στο newsstand: "Θα επιβιώσεις. Θα το ξεπεράσεις. Δεν είσαι μόνος σου. Περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε αγαπάνε."





Αυτό είναι το βίντεο που έκανε τον Ghyslain Raza "διάσημο" σε όλο το κόσμο.


Από τότε που κυκλοφόρησε δημιουργήθηκαν δίαφορες πραλλαγές του:


 και εμφανίστηκε και σε επεισόδειο του American Dad:


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...