10 Ιαν 2013

Ο Πύργος Ηλείας ταξιδεύει στη Γαλλία του 17ου αιώνα

Η ομάδα τέχνης "Δούρειος Ίππος" ταξιδεύει τους κατοικους της πόλης του Πύργου και τους επισκέπτες της στην Γαλλία του 1664 μέσα από την παράσταση που ανεβάζουν στο θέατρο Απόλλων στις 19 Ιανουαρίου, με το έργο "ο Ταρτούφος" του Μολιέρου.


Εδώ και 10 χρόνια η ομάδα του Δούρειου Ίππου που αποτελείται από ντόπιους αλλά, εδώ και 3 χρόνια, και απο φοιτητές του ΑΤΕΙ Πύργου, μεταφέρει μέσα από εργα εποχής τους φίλους της σε διάφορα μέρη και εποχές.

Το φετινό έργο:



Ο πρωταγωνιστής του έργου, υποκρινόμενος τον ευσεβή, με πονηριά και καπατσοσύνη, έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό του τον Οργκόν, τον πατέρα και κεφαλή μιας ευυπόληπτης και πλούσιας οικογένειας. Ο Οργκόν είναι ανεπηρέαστος απ’ όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Έχει κλείσει τ’ αυτιά του και ακολουθεί τυφλά τον Ταρτούφο.
Ο Μολιέρος, παίρνοντας ως πυρήνα του έργου του τον υποκριτή δεν έβλεπε σε αυτόν απλά και μόνο ένα τυπικό προσωπείο, αλλά το προϊόν μιας κοινωνικής δομής. Ο Ταρτούφος αντλεί κύρος από ένα δόγμα και ,εν ονόματί του , λεηλατεί τις συνειδήσεις που διψούν για πίστη, για ένα αποκούμπι. Προσφέρει στο άδειο κεφάλι του Οργκόν ένα μεγαλοπρεπές ιδεολογικό καπέλο. 
Ο Ταρτούφος είναι το κεντρικό πρόσωπο του έργου, αλλά ο ταρτουφισμός δεν ευδοκιμεί χωρίς τους Οργκον.Ο συγγραφεας υποστηριζει οτι συχνα οι ιδεολογιες κρυβουν μεσα μεσα τους τον παρασιτισμό, την απάτη και την εκμετάλλευση. Ωστόσο καμιά απάτη δεν μπορεί να θριαμβεύσει χωρίς τους αυτοκλήτους οπαδούς, που δικαιώνουν την ύπαρξή τους μόνο μέσα στο κοπάδι.

  

ΔΙΑΝΟΜΗ (Με σειρά εμφάνισης):


Κα Περνέλ           Βλαχάβα Γεωργία

Ελμίρα                 Μεγαριώτη Κωνσταντίνα

Ντορίνα               Κράλλη Μαρίνα         

Δάμης                  Λέκκου Ιωάννα

Μαριάννα            Θεοχάρη Ελένη

Κλεάνθης             Δελήπαλτα Ιωάννα

Οργκόν                 Γεωργογιανόπουλος Στάυρος

Βαλέριος              Κοντοπανάγος Χαράλαμπος

Ταρτούφος           Αγγελόπουλος Βασίλης

Παστρικός           Μπουρμπούλας Ηλίας

Αστυνομικός       Τζίογκας Αλέξανδρος



η ομάδα στο περσινο έργο "ο βυσσινόκηπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Λίγο πριν πεθάνεις…»

Ο παππούς μου ήταν φυσικός. Ήταν και 96 χρονών (όπως ο Μητσοτάκης). Όταν τον ρωτούσαν πόσων χρονών είναι απαντούσε «χοντρικά… λίγο πριν π...